
Hogy mi értelme van egy valóban modern, új éttermi program beszerzésének egy olyan cég számára, mely akár évek óta üzemel a régivel?
Számomra nagyon érdekes adat volt, hogy Budapesten mennyire nagy a fluktuáció az éttermek piacán. Szinte naponta nyílnak új éttermek, de legalább ennyi be is zár, sokszor olyan, ami nagyon is jól megy.
Kaptunk olyan választ arra a kérdésre, hogy miért zárnak be, hogy „túl sok volt a megrendelés, egyszerűen nem bírjuk”. Érdekes nem, sok a megrendelés, tehát a forgalom. nyereség biztosan van, mégis, pont e miatt úgy kell a tulajdonosnak döntenie, hogy ha nem akar belerokkanni a munkába, inkább bezár.
Ilyenkor jön a kérdés, hogy miért nem vesznek fel alkalmazottat? A válasz: Nem tudják kitermelni. Akkor árat kellene emelni…, úgy már kevés lenne a megrendelés.
A megoldás, hogy korszerűsíteni kell! Könnyebbé kell tenni a működést, rendszerezni a munkafolyamatokat. Erre jó megoldás egy modern, fejlett éttermi szoftver. Nagyon nem mindegy, hogy a használt éttermi program, mert természetesen mindenkinek van valamilyen, mennyire tud alkalmazkodni az adott étterem működéséhez, mennyire képes követni a piaci változásokat és milyen extra tudással rendelkezik annak érdekében, hogy a cég a lehető legegyszerűbben működjön.
Egy jó éttermi szoftver minden egyes munkafolyamatot összehangol, kezdve a beszerzéstől, a rendelésfelvételen át, a konyhai feladatok irányításáig, a raktár kezelésén keresztül egészen a késztermék kifizetéséig.