
Minden nemzet elbüszkélkedhet saját nemzeti italával, mely Oroszország számára a vodka az. Beszélhetünk finlandia vodkáról, de persze royal vodkáról is, ami biztos, hogy kisebb receptúra eltéréseket leszámítva, minden vodka elkészítése nagyon hasonló. Ami minden vodka esetében ugyanaz, az az, hogy mi kerül a dézsába, melyben majd elkészül a színtelen és sokak által kedvelt szeszes ital. Az alapanyagok között mindig szerepel a cukorban és a keményítőben gazdag élelmiszer. Sok esetben búzát, árpát vagy burgonyát adagolnak az alkohol mellé, de ettől függetlenül bármi más is lehet az összetevő, amire az előbb említett két jellemző igaznak bizonyul. Az alapanyagok kiválasztása után megerjesztik azokat, aztán pedig elpárolják belőlük a finomszeszt. Minden vodka, akár finlandia vodkáról, akár royal vodkáról beszélünk, alkoholtartalmuk mindig 37% körüli lesz. Oroszország nemzeti italát leginkább azok választják, akik nincsenek oda a túlzottan aromás vagy markáns íz világú szeszes italokért, inkább a visszafogottabb ízeket kedvelik.